Natuurlijke diamanten in Knokke-Heist

de schittering van

Natuurlijke diamanten

Het kiezen van de perfecte diamant

Natuurlijke diamanten zijn gevormd onder extreme warmte. Hun unieke schittering en hardheid maken ze zeer gewild en waardevol.

In tegenstelling tot lab-grown of synthetische diamanten, die in een gecontroleerde omgeving worden gemaakt, hebben natuurlijke diamanten een inherente waarde die wordt bepaald door hun zeldzaamheid en natuurlijke oorsprong. Elk juweel bij De Maere Knokke wordt geleverd met een certificaat van echtheid om de authenticiteit en kwaliteit te waarborgen.

De 4 C's

Cut (Slijpvorm): De vorm van de diamant, bijvoorbeeld rond, ovaal, cushion, emerald enzoverder.

Color (Kleur): Diamanten worden beoordeeld op basis van hun kleur. Hoe witter en kleurlozer de diamant, hoe hoger zijn waarde. De hoogste kleurgraad is 'D', wat staat voor "Exceptioneel Wit+".

Clarity (Helderheid): De helderheid wordt beoordeeld op zichtbaarheid van insluitsels, variërend van "flawless" (foutloos) tot "imperfect" (onvolmaakt). Insluitsels worden onderzocht met een 10x vergrotende juweliersloep en kunnen zowel intern als extern zijn.

Carat (Karaat): Karaat verwijst naar het gewicht van de diamant, niet naar de grootte. Twee diamanten met hetzelfde gewicht kunnen verschillen in waarde en prijs, afhankelijk van de andere drie C's: Helderheid, Kleur en Slijpvorm.

Voordelen van natuurlijke diamanten

Natuurlijke diamanten hebben een unieke schoonheid en blijvende waarde. Ze zijn uitzonderlijk zeldzaam en duurzaam, ideaal voor dagelijks gebruik. Bij ons krijg je een certificaat van echtheid bij elke diamant, zodat je zeker weet dat je een authentiek en waardevol sieraad draagt.

Ontdek zelf het verschil dat een natuurlijke diamant kan maken. [Bezoek onze showroom in Knokke] of [neem contact met ons op] voor een persoonlijk advies.

Boek je afspraak

Vragen rond natuurlijke diamanten

Werken jullie met natuurlijke diamanten?

Ja. Wij werken alleen met natuurlijke diamanten, niet met lab-grown of synthetische diamanten. Wil je meer info? Dan kun je contact met ons opnemen of onze showroom bezoeken.

Wat is karaat?

Hoe kies ik de juiste diamant voor een verlovingsring?

Waarom zou ik een natuurlijke diamant kopen?

Krijg ik altijd een certificaat?